Καλως ηρθατε

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με σκοπό να ακουστούν κάποιες φωνές επιτέλους στη μικρή κοινωνία που ζούμε. Η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τη Σητεία και θέλουν να τη δουν να προοδεύει. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν παίρνουμε το μέρος κανενός. Είμαστε εδώ για να μας ακούσετε και να σας ακούσουμε. Όλα τα άρθρα που θα στέλνετε θα δημοσιεύονται. Το Email επικοινωνίας είναι το dhmothssitias@gmail.com . Τα σχόλια σε όλες τις αναρτήσεις είναι ανοιχτά για να μπορεί να ακουστεί ο λόγος σας. Ας κάνουμε επιτέλους αυτόν τον τόπο άξιο γιατί τόσα χρόνια τον απαξιώνουν άπαντες .

Αγανακτήσαμε

Ναι είχαμε κι εμείς αγανακτισμένους Σητειακούς με λίγο πιο εναλλακτική αγανάκτηση. Μου θύμισε λίγο φεστιβάλ μουσικής σε κάποια παραλία. Οι λάτιν, κουβανέζικοι ρυθμοί , εκείνα τα παιχνίδια που πετάει ο ένας στον άλλο κάτι κρίκους και άλλα τέτοια πανηγυρίστηκα παιχνίδια συνέθεσαν την αγανάκτηση των Σητείακών.

Δεν κατηγορώ τα παιδιά , επειδή για παιδιά μιλάμε. Νεολαία δηλαδή που αντί να είναι στις καφετέριες και όπου αλλού συνήθως ήταν εκείνη την ώρα, προτίμησε να είναι στην πλατεία της Σητείας και να διαμαρτυρηθεί για τα κακώς κείμενα του τόπου μας και κατ’ επέκταση της Ελλάδας.

Τώρα αν ρωτούσαμε τους διαδηλωτές γιατί είναι εκεί ή να μας πουν 10 πολιτικούς ίσως δεν ήξεραν τι να μας απαντήσουν. Αναφέρομαι στους πολιτικούς επειδή κι εγώ όπως όλοι πιστεύουμε ότι φταίνε για την κατάντια της Ελλάδας μας.

Δεν θα αναφερθώ στους πολιτικούς του νομού μας, γιατί ίσως παίζουν ακόμα παλαμάκια σε κανένα Άκη…

Γιατί το κάνουμε όλο αυτό; Γιατί αγανακτήσαμε έτσι απότομα; Επειδή μας την είπαν λίγο οι Ισπανοί; Τόσο καιρό τι κάνουμε; Πόσο καιρό θα αγανακτούμε ακόμα;

Τι ρωτάω ε; Νομίζω δύσκολα κάποιος μπορεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Μόλις έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου που έλεγε «Κάνε το χρέος σου απέναντι στις ζωές μας και την Πατρίδα. Κατέβα στις πλατείες μαζί μας. Μόνοι μας, χωρίς κόμματα και χρώματα. Ξεπουλάνε το μέλλον μας, δεν θα τους αφήσουμε! Στείλε το παντού»

Φαίνεται ότι όλο και πιο πολύ κόσμος αγανακτεί μέρα με τη μέρα δείχνοντας το πλέον. Αγανακτούσαμε τόσα χρόνια αλλά μας άρεσε αυτός ο βιασμός στην τσέπη μας και στη ζωή μας.

Θα αλλάξει κάτι ; Δεν νομίζω. Πρώτη κίνηση είναι να μείνουν άνεργοι 300 Έλληνες, οι γνωστοί της Βουλής των Ελλήνων. Αν όχι 300 σίγουρα οι 250 πρέπει να φύγουν για να τρώνε σπίτι τους πλέον όλα τα πατατάκια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου