Καλως ηρθατε

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με σκοπό να ακουστούν κάποιες φωνές επιτέλους στη μικρή κοινωνία που ζούμε. Η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τη Σητεία και θέλουν να τη δουν να προοδεύει. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν παίρνουμε το μέρος κανενός. Είμαστε εδώ για να μας ακούσετε και να σας ακούσουμε. Όλα τα άρθρα που θα στέλνετε θα δημοσιεύονται. Το Email επικοινωνίας είναι το dhmothssitias@gmail.com . Τα σχόλια σε όλες τις αναρτήσεις είναι ανοιχτά για να μπορεί να ακουστεί ο λόγος σας. Ας κάνουμε επιτέλους αυτόν τον τόπο άξιο γιατί τόσα χρόνια τον απαξιώνουν άπαντες .

Αγανάκτηση στη Σητεία για την πρόταση για τα νοσοκομεία

mp_nosokomeio_sitias

Τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι απετέλεσε η τοποθέτηση του Καθηγητή και Κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Κυριόπουλου σχετικά με την αναδιάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κ. Κυριόπουλος σε μία εκατό σελίδων μελέτη για τις 7 ΥΠΕ της χώρας καταλήγει σε συμπεράσματα για το Νομό Λασιθίου και σε προτάσεις, του αποτελούν ήδη εφιάλτη για τους κατοίκους.

γνωστοποίηση αυτού του κειμένου προκάλεσε άμεσες και οργισμένες αντιδράσεις από αιρετούς, φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Πολύζος εμφανίστηκε μεν καθησυχαστικός, όχι όμως ιδιαίτερα πειστικός, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «οι τοποθετήσεις και οι εισηγήσεις επιστημόνων είναι απολύτως σεβαστές, αλλά δεν αποτελούν παρά μόνο προσωπικές εκτιμήσεις. Οι τελικές αποφάσεις του Υπουργού μετά τον απαραίτητο διάλογο θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου. Κανείς δε μπορεί να εκφράζει τον Υπουργό πέραν των άμεσων συνεργατών του, δηλαδή των δύο Υφυπουργών και του Γενικού Γραμματέα».

Ο βουλευτής Λασιθίου κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε αδιανόητη την υποβάθμιση των Νοσοκομείων του νομού, όπως προτείνεται σε αυτήν τη μελέτη.

Ο Πρόεδρος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σητείας κ. Νάσος Ζαγκότης δήλωσε ότι «όχι μόνο δε μας καθησυχάζουν οι δηλώσεις του κ. Πολύζου, αλλά τουναντίον αυξάνουν την ανησυχία μας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΛΕΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου