Καλως ηρθατε

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με σκοπό να ακουστούν κάποιες φωνές επιτέλους στη μικρή κοινωνία που ζούμε. Η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τη Σητεία και θέλουν να τη δουν να προοδεύει. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν παίρνουμε το μέρος κανενός. Είμαστε εδώ για να μας ακούσετε και να σας ακούσουμε. Όλα τα άρθρα που θα στέλνετε θα δημοσιεύονται. Το Email επικοινωνίας είναι το dhmothssitias@gmail.com . Τα σχόλια σε όλες τις αναρτήσεις είναι ανοιχτά για να μπορεί να ακουστεί ο λόγος σας. Ας κάνουμε επιτέλους αυτόν τον τόπο άξιο γιατί τόσα χρόνια τον απαξιώνουν άπαντες .

Νίκος Διαλυνάς.Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σητείας για το Νοσοκομείο Σητείας

Κύριε Δήμαρχε,

Αναγκάζομαι να στείλω αυτήν την επιστολή μετά τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τις παρεμβάσεις των δημοτών στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο Σητείας, για το θέμα του Νοσοκομείου και των προτεινόμενων κινητοποιήσεων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η επίκληση του Κανονισμού Λειτουργίας σε ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο ενώ έχουν κληθεί οι φορείς και οι δημότες της πόλης να πουν την γνώμη τους ο κ. Πρόεδρος αποφασίζει να τους δώσει το λόγο μετά τους δημοτικούς συμβούλους, θα μπορούσε πιστεύω και να ευσταθεί εφόσον όμως εξ’αρχής οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν γνωστοποιήσει στο προεδρείο την επιθυμία τους να εκφραστούν.

Θα ήταν επίσης κατανοητό εάν δεν είχε προηγηθεί, δύο μέρες πριν, έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο και είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν τις απόψεις τους.

Τα διάφορα «σοσιαλιστικά» επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο κ. Πρόεδρος για να αιτιολογήσει την απόφασή του δεν τα σχολιάζω αλλά καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιήσει και στην ανακοίνωση που ακόμα δεν έχει βγάλει σαν Γραμματέας της Τ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος στη Σητεία για το θέμα του Νοσοκομείου.

Αποχώρησα λοιπόν δυο ώρες μετά την έναρξη του συμβουλίου αφού συνεχώς δημοτικοί σύμβουλοι ζητούσαν το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης (μεταξύ τους έως τότε) και σας γνωστοποιώ γραπτώς τις απόψεις μου.

Κύριε Δήμαρχε,

διαπιστώνω ότι ενώ η Σητεία βάλλεται απ’όλα τα μέτωπα η Δημοτική αρχή παίζει χαρτοπόλεμο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που είχε κάνει και η προηγούμενη στο θέμα του Μακρύ Γιαλού με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Όπως και στο Μακρύ Γιαλό έτσι και στο θέμα του Νοσοκομείου αρκεστήκαμε σε συναντήσεις, επιστολές, υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που μετατράπηκαν δυστυχώς σε φούμαρα και αέρα κοπανιστό.

Αναφέρθηκε χθες από τον κ. Διοικητή του Νοσοκομείου ότι ενημερώθηκε από το διαδίκτυο το βράδυ της Παρασκευής (1/07) για το σχέδιο του Υ.Υ.Κ.Α. και εκεί διαπίστωσε ότι τα στοιχεία για το Νοσοκομείο Σητείας ήταν λάθος οπότε και έσπευσε να τους δώσει τα σωστά.

Δυο τινά λοιπόν μπορεί να συμβαίνουν, είτε τα είχαμε δώσει αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν οπότε υπάρχει δόλος εναντίων της Σητείας, είτε δεν τα είχαμε δώσει κάτι που δεν θέλω να πιστέψω ότι έχει συμβεί.

Άκουσα λοιπόν χθες το βράδυ για κινητοποιήσεις τη Δευτέρα με σκοπό τη συνάντηση με τον κ. Αρναουτάκη και τον κ. Πολύζο (!) εάν ο τελευταίος βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Προσωπικά δεν καταλαβαίνω το σκοπό της συνάντησης με τον άνθρωπο που, μαζί με τον κ. Τιμοσίδη, τόσο καιρό σας διαβεβαίωνε για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας για το θέμα του Νοσοκομείου αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι σας έλεγε ψέματα. Να τον συναντήσουμε πάλι, για ποιο λόγο; Να μας ξαναπεί ψέματα; Ή να του ξαναδώσουμε τα στοιχεία για το Νοσοκομείο που δεν φρόντισε να χρησιμοποιηθούν την πρώτη φορά;

Γνωρίζετε κύριε Δήμαρχε ότι στο συγκεκριμένο θέμα αποκλειστικός και μοναδικός ρυθμιστής είναι ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Λοβέρδος. Παραδεχτήκατε όμως χθες ότι ένα ραντεβού κάποιας Επιτροπής Αγώνα ή εσάς του ίδιου είναι σχεδόν απίθανο με τον συγκεκριμένο Υπουργό.

Εδώ λοιπόν οφείλει να παρέμβει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λασιθίου κ. Καρχιμάκης, όχι για να σας κλείσει το ραντεβού αλλά για να αναλάβει προσωπικά την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για το Νοσοκομείο Σητείας.

Σίγουρα το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής θα είναι και αμετάκλητο αλλά τουλάχιστον θα γνωρίζουμε τόσο τις προθέσεις του κ. Υπουργού για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας όσο και τη στάση που θα κρατήσει ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου στη Βουλή για ένα τόσο νευραλγικό θέμα για τον Δήμο μας σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων αυτών.

Κύριε Δήμαρχε,

Ανάπτυξη με νοσοκομείο 60 κλινών και με περιορισμένο αριθμό Κλινικών δε γίνεται.

Πώς να εξυπηρετηθεί από ένα τέτοιας δυναμικότητας Νοσοκομείο ένας Δήμος 20.000 περίπου κατοίκων και που προσδοκά τουριστική ανάπτυξη;

Πιστεύετε ότι ένα σοβαρό τουριστικό γραφείο του εξωτερικού θα φέρει επισκέπτες σε μια περιοχή όπου αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι στον πελάτη του θα πρέπει να διανύσει τουλάχιστον 1 ώρα δρόμο για να βρει σωστή περίθαλψη;

Πιστεύετε ότι οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου και που προσφέρουν στην τοπική οικονομία δε θα λάβουν υπόψη τους στο μελλοντικό τους σχεδιασμό, για συνέχιση ή όχι της παρουσίας τους εδώ, την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου;

Είμαι σίγουρος ότι όλα τα παραπάνω τα γνωρίζετε.

Οι κινητοποιήσεις που τώρα προτείνονται αν και καθυστερημένες πρέπει να γίνουν. Αρκεί να είναι μαζικές, δυναμικές, διαρκείας και με οποιοδήποτε κόστος.

Χαίρομαι γιατί από την αντιπολίτευση στο Δήμο χθες, άκουσα να προτείνουν όλα εκείνα που ο συνδυασμός ΣΗΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ είχε προτείνει πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, όταν βρισκόταν στην επικαιρότητα το θέμα του Μακρύ Γιαλού.

Τότε μας είχαν κατηγορήσει για λαϊκισμό, φθηνή αντιπολίτευση και για πολλά άλλα. Φέτος μας δικαιώνουν αλλά είναι αργά.

Δυστυχώς για όλους εμάς πέρυσι, οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν, το γνωρίζαμε γι’αυτό και παραιτηθήκαμε.

Με εκτίμηση,

Νίκος Διαλυνάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου