Καλως ηρθατε

Αυτό το ιστολόγιο δημιουργήθηκε με σκοπό να ακουστούν κάποιες φωνές επιτέλους στη μικρή κοινωνία που ζούμε. Η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από ανθρώπους που αγαπούν τη Σητεία και θέλουν να τη δουν να προοδεύει. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα δεν ανήκουμε σε καμία παράταξη τοπικής αυτοδιοίκησης και δεν παίρνουμε το μέρος κανενός. Είμαστε εδώ για να μας ακούσετε και να σας ακούσουμε. Όλα τα άρθρα που θα στέλνετε θα δημοσιεύονται. Το Email επικοινωνίας είναι το dhmothssitias@gmail.com . Τα σχόλια σε όλες τις αναρτήσεις είναι ανοιχτά για να μπορεί να ακουστεί ο λόγος σας. Ας κάνουμε επιτέλους αυτόν τον τόπο άξιο γιατί τόσα χρόνια τον απαξιώνουν άπαντες .

Εξώδικο στους βουλευτές Λασιθίου


Εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία με παραλήπτες τους βουλευτές Λασιθίου Μιχάλη Καρχιμάκη και Ιωάννη Πλακιωτάκη, επέδωσαν «Αγανακτισμένοι» πολίτες του Νομού Λασιθίου.

Είχε προηγηθεί ανάλογη πρωτοβουλία πολιτών σε Ηράκλειο και Χανιά με παραλήπτες 8 και 3 βουλευτές αντίστοιχα.

Η εξώδικη διαμαρτυρία κινείται στο ίδιο πνεύμα με τις προηγούμενες και προσκαλεί τους δύο βουλευτές να μην ψηφίσουν το «Μνημόνιο 2», καθώς αντίκειται στα συμφέροντα του ελληνικού λαού και στερείται συνταγματικού ερείσματος.

Διαβάστε ένα μέρος από το κείμενο της εξώδικης δήλωσης όπως δημοσιεύεται στο flashnews.gr:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Των παρά πόδας της παρούσης υπογραφόντων αγανακτισμένων ανεξάρτητων πολιτών Νομού Λασιθίου.

ΠΡΟΣ

Τους εν ενεργεία βουλευτές Νομού Λασιθίου Κρήτης, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,
1) Μιχάλη Καρχιμάκη
2) Ιωάννη Πλακιωτάκη

Κοινοποιούμενη προς: τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο.

Κύριοι Βουλευτές,

«Όλοι εμείς οι πολίτες του Νομού Λασιθίου, που υπογράφουμε την παρούσα και όσοι πρόκειται να την συνυπογράψουν στο μέλλον, σας έχουμε εκλέξει προκειμένου να μας εκπροσωπείτε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να προασπίζετε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του Νομού μας, αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, εντολείς του οποίου επιτελείτε σύμφωνα με τον όρκο που έχετε δώσει, το Σύνταγμα και τους Νόμους.

Παρακολουθώντας όσα ραγδαία εξελίσσονται στην πολιτική ζωή της χώρας μας το τελευταίο έτος από την ψήφιση από την Ελληνική Βουλή του «Μνημονίου Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής και Μνημονίου Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής», επιδιώξαμε και λάβαμε πλήρη γνώση και ενημέρωση επί του ακριβούς περιεχομένου του παραπάνω Μνημονίου και του σχετικού Νόμου για την επικύρωση του».

Επιθυμούμε την ακύρωση του Μνημονίου ως παράτυπα κυρωμένης διεθνούς σύμβασης κατά παράβαση του άρθρου 28 παρ.2 του Συντάγματος. Θα πρέπει το νέο Μνημόνιο να μην έχει όρους που θα παραβιάζουν το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο. Θα πρέπει, επίσης, να κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση με τα 3/5 των μελών της Βουλής ( 180 Βουλευτές). Η παράκαμψη της Βουλής αποτελεί πραξικόπημα και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.

Οι οικονομικοί όροι του 2ου Μνημονίου θα πρέπει να είναι δίκαιοι και όχι απάνθρωποι, όπως στις Συμβάσεις Δανεισμού του Μαΐου του 2010. Το 2ο Μνημόνιο θα πρέπει να εισαχθεί στη Βουλή, αφού καταργηθεί το πρώτο (δηλαδή οι αρχικές Συμβάσεις Δανεισμού) με τους αθέμιτους όρους, όπως: η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, η καθολική δέσμευση της εθνικής περιουσίας και οι παραβιάσεις των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ζητούμε να προκηρυχθεί δημοψήφισμα κατά το άρθρο 44 παρ.2 του Συντάγματος, προκειμένου να εκφρασθεί η Κυρίαρχη Λαϊκή βούληση, δεδομένης της κρισιμότητας του θέματος του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που οδήγησαν στην λήψη των επαχθών μέτρων που υφιστάμεθα. Αντιμετωπίζουμε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, που θίγει σοβαρότατα κοινωνικά ζητήματα όπως ανωτέρω εκτέθηκαν και ζητούμε από εσάς να προτείνεται την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως ο νόμος ορίζει. Δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα της παρούσας κατάστασης που έχει οδηγήσει έναν ολόκληρο Λαό σε αναβρασμό και σταδιακή εξαθλίωση με κίνδυνο της ασφαλούς διαβίωσης του.

Η γενική παραίτηση από τις ενστάσεις της εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ασυλία συνιστά αλλοίωση του πολιτεύματος της δημοκρατίας και σφετερισμό της λαϊκής εξουσίας, κατά συνέπεια στοιχειοθετεί το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας και για αυτό θα πρέπει κ.κ βουλευτές να προσέξετε ιδιαιτέρως επ’ αυτού.

Σας επισημαίνουμε ακόμη ότι, από συστάσεως κόσμου μέχρι σήμερα, δηλαδή από την αρχαιότητα με την γνωστή τότε μορφή του κράτους (πόλεις – κράτη) , μέχρι τη σημερινή μορφή συγκροτήσεως των κρατών, κανένα, μα κανένα κράτος, δεν παρέδωσε – παραιτήθηκε από την εθνική του κυριαρχία – ασυλία. Αυτή η παραίτηση που δεν επετευχθη δια μέσου αιώνων βίας έρχεται τώρα να συντελεστεί με τη χρήση ενός νέου μέσου, αυτού της οικονομικής βίας. Σας δηλώνουμε ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εξαναγκάσει ολόκληρο τον Λαό μας να ζήσει μια κόλαση, προκειμένου να ικανοποιήσει τις «έννομες απαιτήσεις» του. Πολλοί κατακτητές πέρασαν από τη χώρα μας και τώρα ο πόλεμος που υφιστάμεθα μπορεί να μην γίνεται με όπλα, γίνεται όμως με ύπουλα οικονομικά μέσα και επίκληση μια ιδιότυπης μορφής δικαίου του χρέους. Και απέναντι στον συγκεκαλυμμένο κατακτητή που λαμβάνει τώρα τη μορφή του δανειστή, υπάρχει μόνο μια απάντηση: Άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος. «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Μοναδική περίπτωση, παγκοσμίως, της παραπάνω ατιμωτικής και επαίσχυντης παραιτήσης αποτελεί η Ελλάδα, με την υπογραφή την 8-5-2010 της λεγόμενης Συμβάσεως Δανειακής Διευκολύνσεως, της ευρύτερα γνωστής ως Μνημόνιο, η οποία αποτυπώθηκε στο Ν. 3845/6-05-2010, ο οποίος ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή από όλους τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ, χωρίς να μελετηθεί (και πώς να μελετηθεί αφού δεν διανεμήθηκε σ’ αυτούς το σύνολον των υπογραφέντων κειμένων, τα οποία συνολικώς αριθμούν σχεδόν 1300 σελίδες), μεταξύ των οποίων (ψηφισάντων) είστε και εσείς Κε ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ, πλην των βουλευτών Βασιλείου Οικονόμου (Βουλευτή Αττικής), Σοφίας Σακοράφα ( βουλευτή Αθηνών) και Ιωάννου Δημαρά (Βουλευτή Αθηνών), ψηφίστηκε επίσης από τους δέκα πέντε βουλευτές του ΛΑΟΣ και τη βουλευτή Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη, ενώ καταψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων.

Κατόπιν όλων αυτών ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ κατά τον πλέον έντονο τρόπο, για τις επιδεθείσες στον Ελληνικό Λαό αλυσίδες, όχι μόνο στις σημερινές Ελληνικές γενιές, αλλά και στις μελλοντικές, τις αγέννητες και με τη δική σας, ως ανωτέρω, σύμπραξη και σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όπως, έστω και σήμερα, εν όψει και του νέου μνημονίου που η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, υπό το ψευδεπίγραφο πρόσχημα «σωτηρίας της Πατρίδος», να αρθείτε στο ύψος της αποστολής σας, ως αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού και όχι ως εκτελεστών αθέμιτων εντολών του κόμματος σας.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.

Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.

Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Οφείλετε, τώρα, να ζητήσετε με ερώτηση ή επερώτηση να μοιραστούν τα κείμενα των δανειακών συμβάσεων του Μαΐου 2010 (πρώτου «Μνημονίου») προκειμένου, έστω και τώρα, να ενημερωθείτε επ’ αυτών.

Η μέχρι σήμερα αμέλειά σας να πράξετε τούτο, αποτελεί περιφρόνηση του Ελληνικού Λαού τον οποίο, σύμφωνα με την αληθή έννοια της αποστολής σας, αντιπροσωπεύετε.

Εσείς οφείλατε να ενημερώσετε τους Έλληνες Πολίτες για το περιεχόμενο των Δανειακών Συμβάσεων, οι οποίες έδεσαν χειροπόδαρα την Εθνική Κυριαρχία και την Εθνική Περιουσία της Ελλάδος, πλην ουδέν επράξατε. Εάν δεν πράξετε τούτο, έστω και τώρα, ουδεμία απολύτως δικαιολογία θα έχετε. Θα είστε επίορκοι και θα παραδοθείτε εις την Ιστορία ως τέτοιοι, εμείς δε σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμεθα να σας καταγγείλουμε και δημοσίως περί αυτού, ως και να ενεργήσουμε κάθε τι άλλο αναγκαίο και νόμιμο εναντίον σας.

Οι εκατόμβες των νεκρών για την Ελευθερία αυτού του μικρού, του μεγάλου τόπου, που ονομάζεται Ελλάς, εγείρονται από τα μνήματά τους και μας υπενθυμίζουν, αληθώς όμως και όχι ψευδεπιγράφως, το από την Ρωμαϊκή εποχή γνωστόν «SALUS POPULUS SUPREMA LEX ESTO» (υπέρτατος νόμος η σωτηρία του Λαού).

Και πολύ παλιότερα ( -480) οι Σαλαμηνομάχοι μας άφησαν υποθήκη ιερή τον παιάνα τους « Ω παιδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερουτε πατρίδ’ ελευθερουτε δε παίδας, γυναίκας, θεων τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών ».

Εμείς και εκατομμύρια άλλα των Ελλήνων ακούμε και σήμερα τον παιάνα αυτόν, από τα βάθη των αιώνων.

Εσείς κύριοι Βουλευτές τον ακούτε; Θα τον ακούσετε επιτέλους»;

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς ένα έκαστον που απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες

Οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι, προκαλούντες και δηλούντες
Μέλη και φίλοι του κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου